Scouting


Werking scouting KFC.Lennik

Scouts of trainers ontdekken speler of krijgen tip van bevriende collega’s

Scout gaat tweede keer kijken

 Speler voldoet aan het spelersprofiel

Speler wordt uitgenodigd voor drie testtrainingen bij respectievelijke groep

Trainer beoordeeld speler tijdens twee trainingen. Derde training samen met verantwoordelijke en coördinator cluster

Speler voldoet aan de eisen

TVJO en verantwoordelijke beslissen over aanwerving

TVJO en verantwoordelijke nodigen speler en ouders uit tot aansluiting

Ouders een speler gaan akkoord tot aansluiting

Aansluiting speler

KFC. Lennik zal geen spelers aanwerven voor  gewestelijke reeksen. Wij doen niet aan de politiek van binnen te halen wat mogelijk is. Het doel van externe spelers is dat ze ons beter maken of dat ze gelijkwaardig opvullen wat wij mankeren.

 

 

Scouting  KFC. Lennik

Scouting wordt nogal snel beschouwd als iets negatief. Eigen spelers hebben nogal snel de neiging te denken dat nieuwe spelers hun plaats innemen. Clubs waar we gaan scouten hebben nogal vaak de indruk dat het KFC. Lennik  te doen is om enkel hun betere spelers weg te halen. Nochtans heeft KFC.Lennik het compleet anders voor.

Eerst en vooral wil onze eigen opleidingen elke individuele speler laten trainen en spelen op het niveau dat het best aanleunt bij de talenten of kwaliteiten van de speler zelf. Bij sommige dus gewestelijk, bij andere provinciaal.

Onze sportieve staf en de trainers bepalen aan wat soort spelers onze werking nood zal hebben naar het volgende seizoen toe. Dit zijn enkel spelers (kinderen) die passen in de opleidingsvisie van KFC.Lennik De noden en gegevens over de profielen van de te scouten spelers worden gedetailleerd in kaart gebracht en op basis van deze gegevens gaan onze scouts heel doelgericht op zoek.

Wanneer de vooropgestelde profielen van spelers worden ontdekt door onze scouts , worden deze uitgenodigd voor drie trainingen met de respectievelijke ploegen. De trainer zal dan samen met cluster coördinator en TVJO beslissen tot het al dan niet aantrekken van de speler.

Er wordt enkel gescout voor provinciaal niveau omdat we enkel spelers aantrekken met gelijkwaardige kwaliteiten over kwaliteiten die ons beter maken.

Ook trainers kunnen tijdens wedstrijden spelers opmerken en doorgeven aan de scouting cel.


Scouting cel KFC. Lennik

Hoofdscout : Thérese Steve  - De Gieter Theo

Scout Jeugd: Van Houtven Patrick

Verantwoordelijke aanwerving : Scheiris Dany TVJO - Van Houtven Patrick

Scouts : trainers van u10 tot u21